adilak1234
Odpowiedź forum utworzona
-
AutorWpisy
-
adilak1234Członek
Ciekawe jak z bliska wygląda taka pomalowana boazeria.
Bo jeśli chodzi o taką typową boazerię, to nawet po malowaniu efekt do mnie nie przemawia.
Jak np tutajadilak1234CzłonekJeśli desek barlineckich to pewnie jest jakiś artykuł sponsorowany, także nie wiem czy takie rzetelne źródło.
Chociaż na pewno jakieś uniwersalne rzeczy zostały zachowane.adilak1234CzłonekMi się podoba wersja z płytkami podobnymi do cegły
adilak1234Członek@BobBudowniczy napisał:
Dotychczas boazeria kojarzyła mi się z wnętrzami z lat 80, ale po tym artykule jestem w szoku.
http://murator.pl/budowa/boazeria-reaktywacja_1100.htmlZ taką boazerią na ścianach aż nie chce się wychodzić z domu. Fajna koncepcja, jeżeli macie trochę zbędnych desek.
[attachment=0:1yejoxj3]m-9347_15947.jpg[/attachment:1yejoxj3]
Trochę zbędnych desek by się znalazło, jednak podejrzewam, że z umiejętnościami trochę gorzej
adilak1234CzłonekW pełni rozumiem, że to inspiracja.
Chciałam tylko odnieść się do życia codziennego i praktycznego korzystania z nowobagackiej łazienki
Ale w sumie nie wszystko w domu musi być praktyczne.adilak1234CzłonekTrzeba tez mieć na uwadze, że jest to projekt pokoju, w którym jeszcze nie mieszka gromada rozochoconych dzieci, chętnych do zabawy i poznawania świata, np. poprzez wyrzucanie wszystkiego z szafek i szuflad Bałagan doda pokojowi oryginalnego uroku^^
adilak1234CzłonekW takim wnętrzu aż wstyd rzucić na podłogę brudne rzeczy do prania, bo nie wypada Ale czy o to chodzi, żeby we własne łazience czuć się jak w muzeum? Niczego nie dotykać, niczego nie psuć, bo jest pięknie? W mieszkaniu przede wszystkim się mieszka – musi więc być funkcjonalnie
adilak1234CzłonekCiężko jest ocenić jak się będzie mieszkało w takim wnętrzu. To że chwilę posiedzimy w Ikei nie oddaje naszych faktycznych odczuć związanych z takim stylem Po prostu albo ktoś się czuję w takim mieszkaniu, albo nie. Zawsze to coś innego w dobie urządzania mieszkań w stylu ‚prosto z żurnala’
adilak1234CzłonekMi motyw cegły podoba się w kontekście kuchni, jak np. tutaj:
adilak1234CzłonekMam wrażenie, że schody kręcone zostały tutaj zastosowane, aby zminimalizować kąt nachylenia. Gdyby nie kręcone, tylko proste, to byłoby za stromo. Wtedy też byłoby generalnie nieciekawie
adilak1234CzłonekTak z ciekawości, jaki olej polecasz?
adilak1234CzłonekTanio wychodzą schody murowane, otynkowane, malujesz na taki kolor jak ściany i np. na stopnie można położyć drewno, bo jakieś dywaniki czy coś to trzeba odkurzać, a z drewnem jest mniej pracy A planujesz schody z balustradą?
adilak1234CzłonekZwykła cegła musi być najpierw dokładnie oczyszczona, a następnie zabezpieczona specjalnym preparatem. Myślę, że lepiej prezentuje się jako dopełnienie wnętrza, gdzieś na małym kawałku ściany, a nie na całej ścianie.
adilak1234CzłonekNo jeden pokój będzie okej, taka wisienka na torcie, atrakcja dla gości ale przebywanie codziennie w takim wnętrzu serio mogłoby Cię bardziej osłabić niż naładować. Chociaż np. taka eklektyczna kuchnia ze ścianą z cegieł wygląda całkiem, całkiem
adilak1234CzłonekGeneralnie dobrze to wygląda. Wnętrze wydaje się bardziej eleganckie niż taka zwykła łazienka z kafelkami typowymi do takich pomieszczeń. Coś innego, mała innowacja, a naprawdę cieszy oko. Zastanawia mnie jaka jest faktura takich płytek? Raczej chropowata czy gładka?
-
AutorWpisy