yoola1984

Odpowiedź forum utworzona

Oglądasz 15 wpisów - 1 z 15 (wszystkich: 20)
  • Autor
    Wpisy
  • W odpowiedzi na: Drewno w łazience #72730
    yoola1984
    Członek

Dobra, ekspert nie jestem i wiem tyle co wyczytam – więc proszę się nie śmiać.

Z tego co wiem ( pytałam o ten cud techniki w wątku dotyczącym chyba .. pralni ? ) Są teraz specjalne panele, do pomieszczeń o zwiększonym stopniu wilgotności. Tutaj do poczytania http://www.projektoskop.pl/a-733-panele … ienki.html nie jest to aż taka nowość, bo artykuły ( takie raczej reklamowe ) są i z roku 2006. No skoro szturmem nie wzięły rynku to chyba taka super sprawa to nie jest i nie znam niestety nikogo, kto by je miał u siebie.

Szczerze – może autor rozwieje moje wątpliwości ;) Czy jak taką łazienkę zaleje nam sąsiad to podłogi (cenzura ) nic nie trafi ? Nie powiem, że to jest brzydkie, ale .. Sporo ostatnio kopię, ale żadnych naprawdę wiarygodnych informacji w tym temacie nie spotkałam.

W odpowiedzi na: Poprawa paneli #72763
    yoola1984
    Członek

Co do płyty to efekt szybszy od zastosowania wylewki ale jak chodzi Ci o jakość to polecam wylewkę a jeżeli szybko to płyta. No i cenowo jak jedno ma się do drugiego.Co do płyty to 10 mm ,po co więcej.

W odpowiedzi na: Łódkowanie – co to jest ? #72890
    yoola1984
    Członek

owszem migotka ale znak napisal ze mu sie tylko krawedzie podniosly. a jest pewna roznica miecy krawedziowaniem i lodkowaniem zdaje sie. a sporo specj jest taki jak mowisz to mogl cos pomylic i chlopa w blad wprowadzic

W odpowiedzi na: Odrzucenie reklamacji Paneli #72829
    yoola1984
    Członek

Czytając ten pościk , myślę że poczęści może to być wina wilgotności, (pomieszczenie-podłoże) było 1,5cm dylatacji, jest 0,5cm. ,lub użycia nadmiernej siły w montażu-uszkodzenie wpiórowpustu. Z reklamacją będzie ciężko, już ze względu na luz dylatacyjny, chyba że montaż wykonała firma .

W odpowiedzi na: Finish parkiet inwestować? #72896
    yoola1984
    Członek

a czy mozna taka podloge cyklinować (na wszelkie wydpaek jakby sie popsuła). Kurcze z tego co piszecie, to chyba jednak lepszy ten upierdliwy kurzący przy cyklinowaniu parkiet?? bo jak trzeba kleić, to pewnie też trzeba czekać zanim sie wstawi meble?

W odpowiedzi na: Podłoga z Pni #72847
    yoola1984
    Członek

na allegro bywał bruk drewniany, dębowy widziałam. Może teraz nie ma, nie mogę sprawdzić. fajne ne ścieżki ale mało trwałe w sumie. A do wnętrza – widziałam taką podłogę w muzeum w Mexico city. Miała ze 300 lat i wyglądała bajecznie, ludzie się śmiali, że ja zamiast oglądać eksponaty to podłogę fotografuję. Ale… była niezbyt wygodna do chodzenia, nie równo. Przypuszczam, że takie drzewo nierówno się wyciera po prostu

W odpowiedzi na: OLEJ VS. LAKIER W PRZYPADKU DESEK DĘBOWYCH DO MIESZKANIA #72901
    yoola1984
    Członek

zaczałem zgłębiać ten temat wykończenia olejem i potencjalnych problemów z pielęgnacją i szczerze powiedziawszy zaczynam wymiękać, podobno są jeszcze olejowoski, które są lepsze od zwykłego oleju.. ktoś się może na ten temat wypowiedzieć?

W odpowiedzi na: Krzywy pokój jak kłaść panele #72877
    yoola1984
    Członek

Nieprawda! Wybierz ścianę na której… będą stać meble! Bo tu gdzie prostą będzie wyznaczać linia mebli, nierównoległości będą najbardziej widoczne.
    Przy samej scianie deskę panelową zawsze mozna „wyrzeźbić” tak, ze nic nie bedzie rzucać się w oczy.

W odpowiedzi na: Egzotyczny parkiet #72919
    yoola1984
    Członek

Podobają mi się podłogi ciemne – i taką podłogę chcę kupić. Faktycznie wszędzie pisza ze egzotyki są twarde, więc myslałem, żę się mniej rysuja.. Co w takim razie polecacie z ciemnych, klimatycznych podłog do salonu?

W odpowiedzi na: Co z sosnową podłogą? #71259
    yoola1984
    Członek

Miękkie obuwie, czyli najlepiej wyłącznie w kapciach po takiej podłodze chodzić. :) Piękna podłoga i piękny efekt w mieszkaniu, ale czasami zaprasza się gości i niekażdy ma chęć zdejmować obuwię i też nie w każdym wypadku wypada o to prosić. Dlatego ja bym takiej u siebie nie mogła mieć.

W odpowiedzi na: Złe listwy przypodłogowe #71238
    yoola1984
    Członek

dylatacja to podstawa przy wszystkich podłogach pływających, a jej brak to podstawowa przyczyna wszystkich problemów z podłogami pływającymi… niestety nie wszyscy to rozumieją!

W odpowiedzi na: Wyciszenie podłogi #71207
    yoola1984
    Członek

moim zdaniem podkład jaki masz jest najlepszy do wygłuszenia podłogi, tak żeby na dole nie było słychać dzieciaków, te podkłady są bardzo grube zatem dobrze izolują dźwięki przenoszone, henry pomieszało Ci się trochę, te „wynalazki nasa” różnych producentów paneli służą do eliminacji typowego stukania paneli, w przypadku Stacha chodzi o wygłuszenie do pomieszczenia poniżej i tu jest prosta zasada im grubszy podkład tym lepiej, chociaż generalnie za grube podkłady nie są dobre bo jest większe ryzyko odkształcenia, te wszystkie pianki w grubościach 5 czy 6 mm się praktycznie nie nadają, ale ekopłyta jest stabilna

W odpowiedzi na: Winylowa podłoga, co to takiego? #71284
    yoola1984
    Członek

Widziałam je kiedyś w jakimś sklepie, ktoś mi je własnie oferował zamiast wykładziny. Nie wiem jak te z tego tekstu, ale te które widziałam wyglądało kiepsko – bardzo sztucznie – takie plastikowe deski. No ale co kto lubi. Tamte które widziałam były znacznie tańsze (3 krotnie), więc może to co pokazujesz jest to jakiś wypas

Większość ludzi kieruje się ceną przy wyborze ale ja bym wybrał parkiet lakierowany taki jak na obrazku. Rozwiązanie naturalne i trwałe – niestety będzie nieco wyższa cena.
    https://parkiet.pl/podlogi-drewniane/33-dab-parkiet-lamelowy-10-50-250.html

W odpowiedzi na: Nietypowe podłogi #70557
    yoola1984
    Członek

W ostatnim czasie coraz modniejsze stają się posadzki z betonu. Są oryginalne z wyglądu, łatwe do utrzymania w czystości oraz robią wrażenie na innych. Możecie przejrzeć sobie je na przykład tutaj:
    viladeco.pl – firma posiada w ofercie między innymi takie posadzki dekoracyjne ale na ich stronie jest duża galeria tak wiec możecie zobaczyć sobie jak się to prezentuje w pomieszczeniach ( chociażby dla inspiracji).

W odpowiedzi na: Podłoga babmusowa #71074
    yoola1984
    Członek

Ostatnio gdzieś natknąłem się na zdjęcie podestu na którym jako deski tarasowej użyto prasowanego bambusa, tłumacząc że podłoga z niego jest znacznie twardsza od dębowej. Na ile to prawda, tego nie wiem.

Oglądasz 15 wpisów - 1 z 15 (wszystkich: 20)