maro2410

Odpowiedź forum utworzona

Oglądasz 15 wpisów - 61 z 75 (wszystkich: 133)
  • Autor
    Wpisy
  • W odpowiedzi na: Gdzie kupię ładne firanki #75408
    maro2410
    Członek

Najlepsze firanki to raczej u takich małych krawcowych, które same zajmują się szyciem i drapowaniem. Nigdy nie byłam rozczarowana.

W odpowiedzi na: Drewniane okna #70687
    maro2410
    Członek

Drewniane okna to dobry pomysł, ale trzeba sięgnąć po takie z wyższej półki.

W odpowiedzi na: "Drewno" na ścianie #73757
    maro2410
    Członek

Świetnie wyglądają te drewnoopodobne płytki w łazience, mi też się podobają. Nie wiem, czy nie bardziej nawet niż prawdziwe drewno, trochę bym się bała w łazience.

W odpowiedzi na: Styl rustykalny #73765
    maro2410
    Członek

Kuchnia jak najbardziej, ale salon czy sypialnia to już mniej. Może nie wiem, styl prowansalski jest taki trochę też pod ryustykalny, mi jakoś się bardziej podoba.

W odpowiedzi na: Jak wybrać podłogę do mieszkania? #70280
    maro2410
    Członek

Zastanowiłabym się też nad drewnem, jak masz małe dzieci. Zawsze jest ryzyko, że zostanie na nim woda albo rochlapane farby. A to już trochę bardziej kłopotliwe.

W odpowiedzi na: Korek i terakota #72682
    maro2410
    Członek

Nie wszędzie można położyć drewno, ale faktycznie jest cieplejsze. Przecież płytki nie powinny bardzo przemarzać. Może pomyśl o ogrzewaniu podłogowym?

W odpowiedzi na: Dodatki do wnętrza #74536
    maro2410
    Członek

Takie dodatki to powinny być raczej samodzielnie dobierane, żeby były bardziej indywidualne i praktyczne, wtedy najlepiej będą dopasowane do ciebie.

W odpowiedzi na: eko deski ? #72549
    maro2410
    Członek

Dla mnie to też brzmi mało „eko”. Na czym ma polegać ich ekologiczność? To już winyl może jest bardziej, bo nie trzeba ścinać drzew.

W odpowiedzi na: Jaki kolor parkietu #70358
    maro2410
    Członek

No niby nie musi mieć koloru drewna, ale jednak najlepiej wygląda. No chyba, że białe w stylu skandynawskim.

W odpowiedzi na: Egzotyczny parkiet #72933
    maro2410
    Członek

No jasne, ale to chyba dwa najbardziej powszechne.

W odpowiedzi na: Drewniana dekoracja ścian w sypialni #73541
    maro2410
    Członek

@Domelka napisał:

@Yennefer napisał:

A może tak

Zakochałam się w tym zdjęciu. Uwielbiam wszystko, gdzie pojawia się taki żółty kolor w akcentach. I chcę mieć takie drewno na ścianie u siebie!

Fajne jest to, że z tego samego drewna jest stolik, to jest myśl, trzeba się tym zainspirować!

W odpowiedzi na: Boazeria – reaktywacja #74069
    maro2410
    Członek

Tutaj Wam podrzucam link do wątku o odnawianiu właśnie takiej peerelowskiej boazerii.

W odpowiedzi na: Boazeria – reaktywacja #74068
    maro2410
    Członek

@Louie napisał:

A propos boazerii i reliktu z poprzedniej epoki, to natrafiłam na takie zdjęcie i uważam, ze jest super :)

No nie wiem, czy mnie to zachwyca, ale wiadomo jak to z gustami jest:)

W odpowiedzi na: Drewno ozdobne na elewację #73289
    maro2410
    Członek

@Yennefer napisał:

@Klaudia.E napisał:

Dla mnie to zdjęcie jest mega, ale takie rozwiązanie tylko dla miłośników takiego minimalizmu i prostych form. Nie wyobrażam sobie klasycznych, stylowych wnętrz w takim domu.

Heh, no raczej nie, ale drewno na elewacji dobrze wygląda też przy domach o bardziej klasycznej bryle.

Fakt, zwracam honor. Ładnie.

W odpowiedzi na: Boazeria drewniana #73927
    maro2410
    Członek

@Yennefer napisał:

@Klaudia.E napisał:

@Yennefer napisał:

Ktoś z was malował boazerię we własnym zakresie? w sieci mnóstwo inspiracji, ale ja bym chciała opinii kogoś, kto ma taką boazerię u siebie w domu.

Ja malowałam boazerię u babci, na biało. Nie było to trudne, nie miałam też takiej ambicji, żeby wszystko dokładnie pokryć, bo chciałam, żeby było widać prześwity, żeby to wyglądało trochę tak na zniszczone. Wyszło idealnie.

A jak było z przygotowaniem boazerii do malowania? Skrobałaś, matowiłaś, szlifowałaś?

No z tym jest najwięcej pracy. Miałam papier ścierny, ale idzie to ciężko. Na dodatek te wszystkie rowki, ale jakoś się udało. Trzeba mieć cierpliwość i dobre rękawiczki:)

Oglądasz 15 wpisów - 61 z 75 (wszystkich: 133)