Joanna1979

Odpowiedź forum utworzona

Oglądasz 3 wpisy - 1 z 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • W odpowiedzi na: Odnowienie podłogi w starym mieszkaniu #72229
    Joanna1979
    Członek

Ja bym chciał odnowić starą mozaikę w pokoju, ale mam psa i nie wiem czy nie będzie czasem problemu ze sierścią. Boje się, że będzie ona po prostu wszędzie i wtopi się ona w lakier takiej podłogi, gdy będzie on świeży. Trzeba takiego psa usunąć z domu na ten czas czy nie warto się przejmować?

W odpowiedzi na: Ogrzewanie wodne czy elektryczne? #75128
    Joanna1979
    Członek

Ogrzewanie elektryczne według mnie lepsze jeżeli mówimy już o ogrzewaniu podłogowym. Świetna sprawa i naprawdę duże możliwości. Pod względem kosztów nie powinno być zbyt drogo, szczególnie jeżeli dom jest dobre zaizolowany i nie ma strat ciepła.

W odpowiedzi na: Drewno do łazienki #74334
    Joanna1979
    Członek

Świetna sprawa drewno w łazience. Mnie się to bardzo podoba i również jestem za tym, aby wykorzystywać ten materiał ile tylko się da. Oczywiście trzeba zabezpieczyć ten materiał przed wilgocią i działaniem wody. Ja w swojej łazience wykorzystałem do tego specjalistyczny lakier Aqua Ceramic – kafle w płynie (można poszukać). Można go stosować bezpośrednio na zagruntowane powierzchnie jak np. drewno więc pod tym względem nie ma problemu. Ten lakier ma właściwości hydrofobowe (nie ma chyba innego środka o takim działaniu, a przynajmniej mi nie udało się znaleźć).

Oglądasz 3 wpisy - 1 z 3 (wszystkich: 3)