Witam
Od roku użytkuję panele Quick Step Majestic (rodzina z dzieckiem), i po roku użytkowania panele z matowych zrobiły się błyszczące.
Myłem je tylko ciepłą wodą. Po tym jak zauważyłem, że się wybłyszczyły na stronie producenta przeczytałem, że powodem może być warstwa pozostawiona po jakimś produkcie do mycia podłóg lub tłuszcz. Żadnego produktu do mycia podłóg nie stosowałem (nawet nie mam w domu) więc pozostał tłuszcz. Umyłem podłogę wodą z płynem do naczyń ale nic to nie dało (wiele prób na kawałku podłogi razem z użyciem szczotki), produkt do mycia podłóg Quick Step też nie pomógł.
Złożyłem reklamację, ale Quick Step odrzucił na podstawie zdjęcia twierdząc, że użyłem produktu do podłóg.
Dalej myślałem, że to tłuszcz tylko może jakoś wszedł w pory czy coś, więc sprawdziłem (na małym fragmencie), denatura, benzynę ekstrakcyjną, rozpuszczalnik na bazie terpentyny, produkt do mycia frontów meblowych. Nic to nie dało, fragment na którym to testowałem (zawsze ten sam) nie zmienił się ani trochę, i dalej strasznie błyszczy. Nie mam już pomysłu jak to naprawić.
-
This topic was modified 3 lat, 9 miesięcy temu by Jacek.