Blat do kuchni
Forum Parkiet.pl › Fora › Inspiracje, wystrój wnętrz, nowości › Blat do kuchni
- Temat jest pusty.
-
AutorWpisy
-
30 czerwca 2018 o 05:04 #68598
Benjamin
CzłonekWażna jest kwestia trwałości blatu, bo to nie ma być zakup na jeden sezon, tylko raczej na więcej lat, wiec dobrze trzeba to przemyśleć.
10 września 2018 o 12:27 #78760tolaxx
CzłonekTeż jestem wręcz fanka takich kamiennych blatów! Marzy mi się, że kiedyś w mojej kuchni taż taki zagości, ale to jeszcze nie teraz. Nie wiem tylko jak jest z kwestią zabezpieczenia takiego blatu przed wnikaniem różnych substancji z jedzenia i jak jest z czyszczeniem takiego materiału. Nie chciałabym, żeby po kilku miesiącach taki zakup nadawał się do wyrzucenia!
14 września 2018 o 08:59 #78761Veres
CzłonekDzięki za inspiracje, choć u nas to pewnie i tak skończy się na wymianie całej kuchni. Tym bardziej, że niezwykle – trwałych i solidnych. Takich już na lata.
21 września 2018 o 06:30 #78762Marcin
CzłonekA co myślicie
8 października 2018 o 10:15 #78763ledovo
CzłonekJa Ci mogę doradzić zakup blatu granitowego. Pięknie wygląda i jest bardzo trwały. Zobacz na tym projekcie na przykład jak to wygląda . My się właśnie wzorowaliśmy na tym projekcie, gdy remontowaliśmy kuchnię. Świetnie też wyglądają w takim ułożeniu i małej kuchni , a najlepiej żeby też były granitowe. My taki u siebie zastosowaliśmy. Świetnie taka kuchnia wygląda, elegancki i nowoczesny design.
17 października 2018 o 06:59 #78764dajmoksi
CzłonekGrunt to skorzystać z usług odpowiedniej firmy. Ja osobiście polecam z Krakowa, bo sam zamawiałem u nich blat i jest po prostu świetny
26 października 2018 o 18:40 #78765Adek
CzłonekMoja nowa kuchnia zdecydowanie potrzebuje nowej lodówki, ponieważ stara nie tylko się psuje, ale też nie pasuje już do całości. Planuję zakup takiego modelu CMGN 6184 od producenta Spodobał mi się bardzo kolor czarny i pięknie wygląda to z tym szklanym frontem.
11 grudnia 2018 o 12:00 #78766Jeremi43
CzłonekBlat to podstawa! Trzeba wziąć pod uwagę trzy podstawowe kwestie: materiał, wymiar i położenie. Ostatnio oglądałem film instruktażowy jak poprawnie zaprojektować blat, zostawiam dla potomnych
12 grudnia 2018 o 10:00 #78767Nawiasa
CzłonekU siebie postawiłam na blat laminowany. Głównie przeważyły szalę tu finanse.
12 grudnia 2018 o 11:22 #78768destiny
Członekmoim faworytem są marmurowe lub betonowe niemniej jednak na razie nie szykuje się u mnie remont kuchni, niestety
20 lutego 2019 o 14:15 #78769Adam316
CzłonekKamienny albo granitowy blat brałabym ciemno!! ale niestety do mojej obecnej kuchni nie bardzo pasuje. Poza tym lepiej by wyglądał na większym fragmencie, a u mnie nie ma jednego dłuższego kawałka blatu, co chwilę jest jakiś sprzęt, a to płyta, zlew, suszarka… Muszę najpierw to uporządkować, żeby coś dalej zmieniać
7 sierpnia 2019 o 08:46 #78770ludwik334as
CzłonekSzczerze to jest taki wybór kamienia na blaty, że można dopasować go do każdej kuchni. Ja u siebie nie mam gładkich szafek i też było zastanowienie czy da się znaleźć pasujący blat- nie było problemu. Zamawiałem w od Marmur Dulemba, to firma z Kobielic na Śląsku. Pokazali mi wszystkie możliwe kamienie na blat, wybraliśmy wspólnie dość gładki granit w szarym odcieniu. Dodatkowo mam zrobiony frezowany ociekacz w blacie, dla mnie rewelacja.
26 stycznia 2020 o 17:41 #78771JeannieB
CzłonekWybór blatu do kuchni nie jest wcale taki łatwy. Obecnie można wybierać spośród drewna czy kamienia. Ja zdecydowałem się na blat drewniany z jaworu – bo taki najbardziej mi się spodobał. Wygląda naprawdę zjawiskowo.
5 lutego 2020 o 11:08 #78772Darek Woj
CzłonekJa tam lubię swój jasny blat z okleiną. Jest on o tyle dobry, że nie widać na nim ewentualnych drobnych rys, bo nie jest jednolity i sama okleina ma dość dużo przebarwień i przetarć, więc wszystko wygląda w miarę naturalnie. Wiadomo, że jeśli mogłabym wybierać, to pewnie zdecydowałabym się na jakieś drewno albo inny twardszy materiał, ale na ten moment też nie mam na co narzekać
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.