Wysokość listwy a opaski na drzwi
Forum Parkiet.pl › Fora › Listwy podłogowe, cokoły, opaski drzwiowe, profile ozdobne › Wysokość listwy a opaski na drzwi
- Temat jest pusty.
-
AutorWpisy
-
23 listopada 2016 o 23:05 #68405
formaistyl
CzłonekCzy ktoś z was ma w domu listwy wyższe niż opaski w drzwiach? Chciałabym zobaczyć jakieś zdjęcia, bo mam opaski o wysokości 6 cm i koniecznie chce 10 cm listwy, ale zastanawiam się jak to będzie wyglądać?
26 listopada 2016 o 08:56 #74841ana_bullfinch
CzłonekKurcze nie mam takiego czegoś w domu ale wydaję mi się, że to będzie wyglądać ok. Rozumiem, że listwy będą w takim samym kolorze, jak opaska?
28 listopada 2016 o 11:05 #74842pancerniak
CzłonekA opaska przy drzwiach nie jest tylko na górze? Czy może ja czegoś nie kojarzę? Bo dla mnie to to:
.
Więc co mają do tego listwy?28 listopada 2016 o 15:49 #74843andrzejewskim
CzłonekOwszem, ale chodzi chyba o wysokość mimo wszystko, tak jak na obrazku, który na szybko powstał w paincie:)
30 listopada 2016 o 12:42 #74844Umer
CzłonekW odniesieniu do Twojego obrazka powyżej, mamy pytanie. Bo są tam dwie strzałki, więc o którą wysokość chodzi?
8 grudnia 2016 o 11:18 #74845Truba
CzłonekMi też bardzo podobają się wysokie listwy przypodłogowe. Uparłam się na białe, więc w inspiracjach mam głównie białe, ale zobacz tu – jest tu spora dysproporcja. Wg. mnie to bardzo dobrze wygląda. Nie wiem tylko jak w przypadku ciemniejszych kolorów…
Bardzo ważne jest żeby odpowiednio dobrać grubość listwy do opaski żeby nie wystawała. Przeczytałam to w tym artykule: https://parkiet.pl/blog/zamawiamy-listwy-podlogowe-na-co-zwrocic-uwage/
8 grudnia 2016 o 14:17 #74846Gobrom
CzłonekMyślę, że nie będzie aż tak widać tej różnicy. 4 centymetry i to jeszcze w oddaleniu od siebie to za mało, żeby zrobić złe wrażenie. Moim zdaniem, możesz spokojnie się na takie coś decydować.
10 stycznia 2017 o 16:59 #74847Klaudia.E
CzłonekPrzy 4 centymetrach różnicy nie masz się czego obawiać. Gdyby mowa była o 10-15 centrymetrach, wtedy fakt – byłby problem.
28 lutego 2017 o 18:13 #74848antex
CzłonekDysproporcja nie wygląda źle, naprawdę. Możesz tak zamontować, to prawnie niewidoczne.
16 marca 2017 o 08:09 #74849wygana
CzłonekPrzy białych listwach przypodłogowych chyba dość często zdarzają się węższe opaski
Wygląda to super
17 marca 2017 o 15:23 #74850testowy
Członek@KasKa napisał:
Dysproporcja nie wygląda źle, naprawdę. Możesz tak zamontować, to prawnie niewidoczne.
Właśnie, ja też nie widzę tutaj nic rażącego, właściwie wszystko zależy od tego pod jakim kątem będziemy patrzeć na to
12 kwietnia 2017 o 09:58 #74851wygana
CzłonekW ogóle to zanim ten temat tutaj nie powstał to ja nawet nie wiedziałam, że taka dysproporcja to może być jakiś problem
W tej realizacji to nawet jest dysproporcja wokół samych drzwi a i tak wygląda to bardzo dobrze
17 kwietnia 2017 o 09:23 #74852testowy
Członek@Jane Doe napisał:
W ogóle to zanim ten temat tutaj nie powstał to ja nawet nie wiedziałam, że taka dysproporcja to może być jakiś problem
W tej realizacji to nawet jest dysproporcja wokół samych drzwi a i tak wygląda to bardzo dobrze
Ale tutaj to przeciez wyglada naprawde spoko i nie ma sie nad czym zastanawiać, to nie jest w ogóle problem przecież
20 kwietnia 2017 o 11:33 #74853antex
Członek@pleksix napisał:
@Jane Doe napisał:
W ogóle to zanim ten temat tutaj nie powstał to ja nawet nie wiedziałam, że taka dysproporcja to może być jakiś problem
Ale tutaj to przeciez wyglada naprawde spoko i nie ma sie nad czym zastanawiać, to nie jest w ogóle problem przecież
Dla mnie też w ogóle nie ma to żadnego znaczenia.
22 maja 2017 o 13:19 #74854Giewond
CzłonekTez mi się wydaje, że różnica w szerokości listew i opaski to nie problem.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.