Drewno ozdobne na elewację
Forum Parkiet.pl › Fora › Inspiracje, wystrój wnętrz, nowości › Drewno ozdobne na elewację
- Temat jest pusty.
-
AutorWpisy
-
20 września 2016 o 19:07 #68354
kajka
CzłonekWitam.
Bardzo podobają mi się tego typu wykończenia elewacji zewnętrznej. Ma ktoś jakieś doświadczenia związane z takim drewnem?
20 września 2016 o 20:47 #73266truzkus
CzłonekOsobiście doświadczenia w montażu nie mam, ale należę do tych co lubią pogłębiać swoją wiedzę.
Znalazłam fajne zestawienie porad dotyczących drewna elewacyjnego:
A ofertę możesz obejrzeć tu:
Jeżeli zdecydujesz się na montaż liczę na kilka zdjęć z postępu prac
22 września 2016 o 19:04 #73267kajka
CzłonekCzytałem trochę na ten temat, ale zależy mi na realnej opinii. Może znajdzie się jeszcze ktoś, kto ma jakieś doświadczenia w tym temacie. Nie mniej jednak zastanawia mnie jak to wygląda cenowo, bo ostateczny efekt prezentuje się ‚na bogato’
Tutaj znalazłem ofertę firmy proponującej deski drewnopodobne, może to jest opcja?
28 września 2016 o 21:19 #73268break1
Członek@Alex09 napisał:
Czytałem trochę na ten temat, ale zależy mi na realnej opinii. Może znajdzie się jeszcze ktoś, kto ma jakieś doświadczenia w tym temacie. Nie mniej jednak zastanawia mnie jak to wygląda cenowo, bo ostateczny efekt prezentuje się ‚na bogato’
Tutaj znalazłem ofertę firmy proponującej deski drewnopodobne, może to jest opcja?
Jeżeli szukasz realnej wyceny to w pierwszej kolejności zmierz ile metrów kwadratowych potrzebujesz desek. Następnie zajrzyj do sklepu, np. i wylicz wstępnie koszty materiału. W kwestii montażu skontaktuj się już bezpośrednio z firmą z okolicy. Wszystko zależy od powierzchni która jest do ułożenia.
29 września 2016 o 18:08 #73269kajka
CzłonekRaczej nie będę szalał i dekorował całej elewacji drewnem
Zdecyduję się raczej na ‚paski’ na wysokość okien, myślę, że takie rozwiązanie wygląda najbardziej estetycznie. Już znalazłem u siebie w okolicy firmę, która podejmie się tej pracy. Mam nadzieję, że nie zapomnę podzielić się za jakiś czas efektami
7 października 2016 o 17:52 #73270break1
Członek@Alex09 napisał:
Raczej nie będę szalał i dekorował całej elewacji drewnem
Zdecyduję się raczej na ‚paski’ na wysokość okien, myślę, że takie rozwiązanie wygląda najbardziej estetycznie. Już znalazłem u siebie w okolicy firmę, która podejmie się tej pracy. Mam nadzieję, że nie zapomnę podzielić się za jakiś czas efektami
I jak tam montaż? Udało się już zakończyć pracę z elewacją? Czerpałeś inspirację z sieci, czy może opracowałeś własny projekt?
Jakie wzory wybrałeś?8 października 2016 o 19:16 #73271kajka
CzłonekWybrałem taki kolor:
… mium-6.jpgMontaż niestety został odłożony w czasie ze względu na niesprzyjającą pogodę. Na szczęście nie jest to niezbędny element wykończenia mojego domu, także mogę z tym poczekać nawet do wiosny
Mam nadzieję, że w tym czasie nie wpadną mi w oko żadne inne deski elewacyjne.
7 stycznia 2017 o 12:54 #73272Truba
CzłonekPięknie wygląda drewniana elewacja. Ciekawe jak się trzyma np po 10 latach. w końcu elewacji nie zmieniamy co dwa lata
Bardzo mi się podoba taki efekt:
11 stycznia 2017 o 11:20 #73273Domelka
CzłonekTu jeszce ode mnie taka propozycja, w zasadzie dosyć klasyczna, ale prezentuje się całkiem nieźle. Bez udziwnień i kombinowania większego:
5 kwietnia 2017 o 13:32 #73274krogis
Członekoni maja spoko opcje, sam zastanawiam sie nad zastosowaniem takiej elewacji, ale jeszcze mam sporo czasu zanim budowa domu pojdzie tak do przodu
Daj znac co wybrales.
23 kwietnia 2017 o 22:27 #73275Truba
Członek@kleppa napisał:
Tu jeszce ode mnie taka propozycja, w zasadzie dosyć klasyczna, ale prezentuje się całkiem nieźle. Bez udziwnień i kombinowania większego:
Świetnie to wygląda i tak sobie pomyslałam, ze to doskonały sposób na remont tych starych domów typu „kostka”. One mają tak uniwersalną bryłę, że z takim drewnem od razu by nabrały nowoczesności.
25 kwietnia 2017 o 15:54 #73276Buritto
Członek@Alex09 napisał:
Witam.
Bardzo podobają mi się tego typu wykończenia elewacji zewnętrznej. Ma ktoś jakieś doświadczenia związane z takim drewnem?
Na pewno musi być dobrze zaimpregnowane bo przy naszych tendencjach do zmiany warunków atmosferycznych to strasznie takie dreno może dostawać po strukturze
3 maja 2017 o 20:09 #73277antex
CzłonekA może coś drewnopodobnego? Co by się nadawało?
4 maja 2017 o 17:47 #73278Buritto
Członek@solo napisał:
Całkiem fajne te deski, które wybrałeś
Robiłem takie coś u siebie w domu, ale nieco jaśniejsze. Możesz zerknąć na stronę i skontaktować się z tymi ludźmi. Oferują fajne materiały za niezłe pieniądze. Może jeszcze zmienisz zdanie
Mnie przekonuje, na pewno zerknę dokładniej bo na telefonie nie ma tego efektu
10 maja 2017 o 16:04 #73279Kamilex
CzłonekW sumie prosty patent, a wizualny efekt naprawdę jest rewelacyjny. Ja co prawda u siebie tak nie zrobię. No chyba, że zrobimy z żoną extreme makeover
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.