Podwójny podkład pod panele
Forum Parkiet.pl › Fora › Panele podłogowe, wybór paneli, rodzaje paneli, montaż paneli › Podwójny podkład pod panele
- Temat jest pusty.
-
AutorWpisy
-
26 czerwca 2016 o 18:22 #68280FachowiecCzłonek
Witam czy można położyć podwóny podkład pod panele na wylewkę betonową???( panele kładzione będą kładzione od okna)??? prosze o pomoc:)
28 czerwca 2016 o 14:26 #71974irminCzłonekA po co Ci podwójny? takie masz nierówności?
musisz na pewno mieć paroizloacje (folia) + podkład, ale ja mogę Ci polecic mate kwarcową – to takie dwa w jednym (z paroizolacją). wybralem to glowie dlatego ze slyszalem ze bardzo dobrze wycisza stukanie. Pokazali mi w sklepie jak to dziala, potem przekonalem sie w domu – rewelacja. w sieci tez mozesz kupic – taniej. wpisz w googlach mata kwarcowa to ci wyskoczy.28 czerwca 2016 o 14:37 #71975Maria6CzłonekTakie ubajerowanie dodatkowo kosztuje. Kolega pewnie chce dwie warstwy ze względu na mniejsze ucieczki ciepła na podłodze. Mozna spokojnie kłaść więcej warstw (oczywiście z rozsadkiem), ale trzeba pamiętać o tym, że ta pianka z czasem utlenia się i wysokość ulega nieznacznie zmianie.
28 czerwca 2016 o 14:40 #71976Kate1989CzłonekTeż się zastanawiam po co ci podwójnny podkład… Ja niedługo będę robił w domu ogrzewanie podłogowe wodne i mam zamiar kupić najcienszy podkład z http://podlogi24.net/wineo-witex-podkla … _1523.html by nie zatrzymywał ciepła. Rozumiem, ze ty nie masz ogrzewania podłogowego? Bo z tego co wiem przy takim ogrzewaniu trzeba patrzeć na to, zeby podkład miał jak najmniejszy opór cieplny.
30 czerwca 2016 o 11:22 #71977woj9Członekgdybys dobrze poszukał, to na podanej przez Ciebie stronie sklepu podlogi24.net znalazłbyś jeszcze cieńszy podkład, nawet 1.3 mm I masz rację, im podkład ma mniejszy opór cieplny, tym lepiej.
30 czerwca 2016 o 18:06 #71978emili.A.N.CzłonekOgrzewanie podłogowe może być jak są panele czy muszą być deski?
1 lipca 2016 o 10:12 #71979CentheniaCzłonekWydaje mi się, że panele jak najbardziej mogą być do ogrzewania podłogowego. Znajomy tak ma i z panelami nic się jak dotąd nie dzieje.
12 lipca 2016 o 16:30 #71980BenioweloveCzłonekPodwójny podkład właśnie sprawdza się przy sporych nierównościach, i jeżeli to wszystko jest dobrze wykonane, to na pewno nie zaszkodzi, to się odczuwa później chodząc po takich panelach, trudno to określić słowami, ale jakby jest inne odbicie chodząc po tym.
30 grudnia 2017 o 16:17 #71981codesnipperCzłonek@zalotka napisał:
Takie ubajerowanie dodatkowo kosztuje. Kolega pewnie chce dwie warstwy ze względu na mniejsze ucieczki ciepła na podłodze. Mozna spokojnie kłaść więcej warstw (oczywiście z rozsadkiem), ale trzeba pamiętać o tym, że ta pianka z czasem utlenia się i wysokość ulega nieznacznie zmianie.
Właśnie, więc też nie może tych wartstw być jakoś szczególnie dużo, żeby potem nie było szczególnej redukcji wysokości.
6 stycznia 2018 o 13:46 #71982codesnipperCzłonek@Zendek napisał:
Witam czy można położyć podwóny podkład pod panele na wylewkę betonową???( panele kładzione będą kładzione od okna)??? prosze o pomoc:)
W zasadzie nie ma takiej potrzeby, bo temat powinna załatwić sama mata kwarcowa, o czym zresztą się przekonasz kupując takową.
22 stycznia 2018 o 17:44 #71983Klaudia.ECzłonek@zalotka napisał:
Takie ubajerowanie dodatkowo kosztuje. Kolega pewnie chce dwie warstwy ze względu na mniejsze ucieczki ciepła na podłodze. Mozna spokojnie kłaść więcej warstw (oczywiście z rozsadkiem), ale trzeba pamiętać o tym, że ta pianka z czasem utlenia się i wysokość ulega nieznacznie zmianie.
Ale takie ucieczki ciepła można też inaczej wyeliminować niż przez podwójny podkład zdaje się?
20 lutego 2018 o 20:21 #71984codesnipperCzłonek@asolis napisał:
Ogrzewanie podłogowe może być jak są panele czy muszą być deski?
Mogą tylko muszą być ogarnięte przez kogoś kto dobrze się zna na temacie, nie byle „majster”.
27 lutego 2018 o 05:48 #71985KamilexCzłonekWiesz oczywiście że można tylko licz się również z tym, że koszta będą naprawde wysokie.
16 marca 2018 o 12:32 #71986VeresCzłonekPodwójny podkład ma sens, wtedy kiedy mieszkamy na parterze i jest duża wilgotnośc
16 marca 2018 o 15:49 #71987Klaudia.ECzłonekStosowanie takiego podwójnego odkładup olecam skonsyultować ze specjalistą pod podłóg
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.