FORUM Parkiet.pl

  • podziel się doświadczeniami
  • uzyskaj cenne rady
  • znajdź opinie o produktach
Drewno w łazience, kuchni lub innym wilgotnym miejscu to nie lada wyzwanie. Nieodpowiednio dobrany materiał szybko "wstanie" i będzie do wyrzucenia. Rozmowy na temat doboru odpowiedniego materiału na podłogę, montażu i pielęgnacji.
By Ewelia
#2846
Niewinna pisze:Kuchnia ze zdjęcia wyżej wygląda super - tak zrobiona z pomysłem i mimo tego że dużo tam drewna to nie ma jakiegoś przesytu.

Przeglądając inspiracje natknęłam się na
Obrazek

Wygląda okropnie i wszystko mocno się zlewa.



Ale to przecież płytki są, a nie drewno
By Umer
#3066
Drewniane podłogi sa super, w kuchni też. Przecież kiedyś tylko takie podłogi były i ludzie z nich korzystali latami. A nie było impregnatów tylko piaskiem trzeba było szorować ;)
A tak serio drewniana podłoga w kuchni to imo lepszy wybór niż panele, ale panele też sa w porządku. Wielu znam ludzi co mają i sobie chwalą.
By leoniadka
#3098
Fachman pisze:Pani obawy są absolutnie niesłuszne. Pomieszczenia narażone na wilgoć i zamiany temperatury wymagają drewna twardego. Spośród rodzimych gatunków warto polecić tu dąb lub klon. Jak zawsze doskonałym rozwiązaniem okazują się deski egzotyczne: teak, jatoba, merbau itp.


Zgadza się - w kuchni czy łąizence drewno podłogowe musi być twared. ja osobiście mam doświadczenia z drewnem klonowym
By Jane Doe
#3105
Skoro da się położyć drewno na tarasie, to dlaczego nie dałoby się go położyć w kuchni? Przecież nie jest tam ani bardziej mokro ani bardziej brudno
By Louie
#4293
Jane Doe pisze:Skoro da się położyć drewno na tarasie, to dlaczego nie dałoby się go położyć w kuchni? Przecież nie jest tam ani bardziej mokro ani bardziej brudno


No pewnie! Zwłaszcza w wątku o drewnie na balkon jest podanych sporo wodoodpornych rozwiązań.
By Buritto
#5308
Spinkaa pisze:
Jane Doe pisze:Skoro da się położyć drewno na tarasie, to dlaczego nie dałoby się go położyć w kuchni? Przecież nie jest tam ani bardziej mokro ani bardziej brudno



Drewno w kuchni jest najlepszym rozwiązaniem. Przecież za dużo nie wychlapiesz w czasie mycia naczyń, więc bez przesady, nie powinno się zniszczyć. Ja mam panele w kuchni i bez żadnego problemu, wszystko działa.


Ale drewno w spoinach lubi puchnąć i rozsychać się. Trochę strach, choć wygląda pięknie
By Kassini
#7267
Fachman pisze:Pani obawy są absolutnie niesłuszne. Pomieszczenia narażone na wilgoć i zamiany temperatury wymagają drewna twardego. Spośród rodzimych gatunków warto polecić tu dąb lub klon. Jak zawsze doskonałym rozwiązaniem okazują się deski egzotyczne: teak, jatoba, merbau itp.


Na pewno nie drewno lipowe, bo to jest jedno z bardziej miękkich, więc popieram - dąb czy klon dobrze się sprawdzą.

Obecnie mam żaluzje w domu i opcja bardzo wygodna:[…]

Magazyn

Przy transporcie potrzebne będa Ci palety. Wiem te[…]

Montaż drzwi

Najczęściej przy drzwiach lubią psuć się zamki i r[…]

Sofa czy narożnik ?

Ładne sofy i narożniki można znaleźć również w ht[…]

POSZUKUJEMY FACHOWCÓW DO WSPÓŁPRACY

Jeżeli jesteś parkieciarzem, montażystą lub stolarzem,
skontaktuj się z nami!

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ >>